“Een aantal jaar geleden kwam ik Josje tegen nadat ze me al een tijd op afstand inspireerde door de keuzes die ze maakte en de stappen die ze zette als zeer jonge zelfstandig onderneemster én moeder. Ik was al jaren een gemotiveerde en succesvolle ondernemer. Ik deed wat ik leuk vond, wat bleek te missen was een ziel in mijn bedrijf; mijn grote waarom. Voor een ‘dame uit de polder’ die meer met het zichtbare dan het onzichtbare heeft, was die verbinding nogal een ‘dingetje’. Josje is daar letterlijk en figuurlijk mijn gids in geweest. Niet alleen heeft zij mij geholpen met het definiëren van mijn missie, de reden van mijn zijn. Ze heeft me ook door haar coaching het vertrouwen gegeven dat ik die missie ook kan en mag leven. Dat zorgde voor een ondoofbare vlam onder mijn bedrijf. Als echt middenstandskind ben ik groot gebracht met het gegeven dat succes komt door hard werken, vooral door doen. Door de coaching van Josje heb ik een betere harmonie gevonden tussen ‘doen’ en ‘zijn’ energie waardoor mijn praktijk in veel meer uit rust en vertrouwen uitgebouwd kan worden. Wat die verandering betekent is haast niet in woorden uit te drukken, voor mij ongelooflijk waardevol.

Zij geeft me antwoord op mijn levensvragen, geeft mij inzichten die mij als mens rijker en beter maken. En dan ook nog op een manier die ik begrijp, met respect voor mijn manier van denken. Deze ‘onzichtbare’ winst is onbetaalbaar. Daarnaast heeft ze er voor gezorgd dat de onrust die ik al zolang ik me kan herinneren in mijn lijf ervaar, verdwenen is. Dat laatste is voor mij het finale ‘bewijs’ van haar bijzondere gave. Door dat bij mij weg te nemen heeft ze daadwerkelijk gezorgd voor rust in mijn hoofd, rust in mijn lijf en rust in mijn bedrijf. Iets wat ik jarenlang voor onmogelijk had gehouden.”

Veronique Prins, www.jezaakvoorelkaar.nl

“Door het werk van Josje heb ik keuzes kunnen maken vanuit mijn diepste kern. Ik vind heel veel dingen leuk en stond op het punt in mijn leven dat ik écht keuzes moest maken. Behoorlijk heftige keuzes die ik lang uitgesteld had. Voor mij was het belangrijk om volledig achter de keuze te kunnen staan om daarmee mijn leven verder uit te bouwen. Stap 1 was ontdekken waar ik echt heel blij van word. Vanuit mijzelf en niet omdat ik daar ‘toevallig’ ingerold ben. Josje heeft het voor mij mogelijk gemaakt om dichter bij mijzelf te komen, diepere lagen aan te boren waar ik zelf niet doorheen kwam en mij geleerd hoe ik dat zelf kan doen, aan het roer te gaan staan van mijn eigen leven en mijn eigen blije koers te gaan varen. Ik ben er klaar voor.

Ik raad Josje voor iedereen aan die op zoek is naar richting en/of verdieping in zijn/haar leven. Josje haar begeleiding is rustig doch direct en confronterend. Zij gaat net zo lang door met vragen totdat ze merkt dat je echt verder komt. Zij voelt als de moedereend die je helpt om te gaan vliegen. Liefdevol en aanmoedigend.”

Sandra Been, www.pureassistants.nl

“Op mijn website staat: ik geloof in de kracht van de mens zelf… en dat het fijn als er soms iemand met je mee loopt. Met Josje heb ik prachtige wandelingen, in gedachte, via mail en in werkelijkheid. Josje is meestal een paar stappen voor uit zodat ze ziet wat jij zelf nog niet in de gaten hebt. Met haar nieuwsgierigheid nodigt Josje jou uit verder te gaan, te wandelen op je levenspad waar je eigenlijk wel wilt zijn maar nog niet wist dat je dat kon. Dat is Josje, die brengt je zoveel verder dan alleen maar dromen. Ik vind dat groots en een enorme kwaliteit!”

Anne-Lies Smal, www.bloei.biz

“Josje, voor mij ben jij een baken, een vuurtoren die me de juiste weg wijst. Door jouw aanwijzingen ben ik in staat mijn ogen op het juiste moment te openen. Om tot de ontdekking te komen dat ik met mijn neus de goede kant op sta. Jij laat mij ervaren dat ik ‘alleen maar’ mijn eigen weg hoef te volgen op mijn routekaart. Een kaart die ik al lang in mijn bezit heb, maar zo diep had weggestopt waardoor ik steeds bleek te verdwalen. Om er uiteindelijk achter te komen dat ik alleen maar naar de bekende weg hoef te vragen: de weg van mijn hart. En jij leert mij hoe ik de weg van mijn hart (h)erken en bewandel…”

Sonja Broekhuizen, www.sonjabroekhuizen.nl

Voor mij ben je een heldin, iemand die voorop loopt en een voorbeeld voor mij doordat je de dingen op jouw manier doet, zodat ze kloppend zijn voor jou. Dat is wat ik van jou heb geleerd en nog veel meer! Dank je wel voor wat je organiseert en initieert.

Saskia Wirsing, www.saskiawirsing.com