Oprechte verbinding ervaar je als twee mensen energie uitwisselen door gedachten, woorden, blikken of aanraking en zij beide in staat zijn te verbinden met zichzelf รฉn tegelijkertijd met de ander.

In oprechte verbinding zit geen verborgen agenda, maar enkel een beantwoord verlangen.

Hieronder 13 sleutels voor oprechte verbinding.

๐Ÿ”‘ Sleutel 1: Vertrouwen op je eerste ingeving

Als je de impuls voelt om een berichtje te sturen. Het verlangen voelt om je niet meer in te houden. Te zeggen wat er in je opkomt: gewoon DOEN.

Waarom zou je angst nog langer je leven laten regeren door het niet te doen?

De impuls komt van binnenuit. Vertrouw erop dat het de stem van een hoger, ongeremd deel van jezelf is en geef je over.

๐Ÿ”‘ Sleutel 2: Kwetsbaarheid als way of life

Jezelf laten zien zoals je werkelijk bent. Wat jij denkt en voelt. Als je kwetsbaarheid als way of life of het nieuwe โ€˜normaalโ€™ maakt, dan kun je niet anders dan oprechte verbindingen aangaan.

You might get hurt en ja, dat is dan precies het groeiproces wat je ziel wil ervaren. Als iets pijn doet, heb je de keuze om het pijn te laten doen of te helen. Kwetsbaarheid tonen geeft je het laatste.

๐Ÿ”‘ Sleutel 3: Maskers laten vallen

We dragen maskers om geen afwijzing te hoeven ervaren. Want als je toch niet laat zien wie je werkelijk bent. Hoef je ook niet bang te zijn om afgewezen te worden.

Als je je inhoudt, zet je je lichaam ook steeds buiten spel. Er wil iets door je heen stromen… Dat kan alleen als het oordeelloos is.

Want zolang je je inhoudt, of jezelf wegstopt, worden ook de mooie dingen die je kunt voelen afgezwakt. Dat willen we juist niet.

๐Ÿ”‘ Sleutel 4: Gewoon jezelf zijn

Het klinkt zo fijn en toch is het misschien wel een van de moeilijkste dingen van dit moment. Mag ik helemaal zijn wie ik ben en wordt er dan nog van me gehouden?

Word ik dan niet afgewezen of verlaten? Mijn ervaring is dat als je jezelf bent, onzin dingen vanzelf wegvallen. Met de angst om jezelf niet te mogen zijn, houd je die onzin in stand. Is dat wat je wil?

๐Ÿ”‘ Sleutel 5: Je nieuwsgierigheid de ruimte geven

Ik ben intens nieuwsgierig. Ik wil weten wat er in iemand leeft. Wat diegene voelt. Hoe hij of zij over dingen denkt.

Om de ander beter te leren kennen. Om naast die persoon te kunnen staan. Om te leren, verbinden en groeien.

Stel nieuwsgierige vragen. Mijn ervaring is dat mensen zich gezien en geliefd voelen. En met het stellen van vragen pas je direct bovenstaande sleutels moeiteloos toe. Nieuwsgierigheid is heerlijk.

๐Ÿ”‘ Sleutel 6: De ander emotioneel naakt zien

Ieder mens op aarde heeft grote wonden op de huid van zijn/haar emotionele lichaam. Natuurlijk hebben we alleen huid op ons fysieke lichaam. Maar stel je eens voor dat jouw emotioneel lichaam ook een huid heeft.

En dat de wonden daarop ontstaan zijn door afwijzing, pijn, verdriet, misbruik etc. Uit vorige levens en je jeugd. Zie mensen voortaan emotioneel naakt. Zie dat de ander ook bang is om afgewezen te worden. Om zich uit te spreken. Of om weer over grenzen heen te laten gaan. Zie het en toon in de verbinding begrip voor je eigen wonden. En de wonden van de ander.

๐Ÿ”‘ Sleutel 7: Het pad zich laten ontvouwen

Soms voel je het. Maar in principe weet je niet wat de hogere bedoeling is achter een ontmoeting, vriendschap, familieband en liefdesrelaties.

We hebben allemaal concepten in ons hoofd van hoe iets zou moeten zijn. Een liefdesrelatie moet voor altijd duren en als die over gaat is het โ€™slechtโ€™. Met je ouders moet je altijd verbonden zijn. Een vriendschap moet altijd even krachtig zijn. Maar wat als je je gewoon overgeeft aan wat er zich aandient. En je gewoon meebeweegt?

๐Ÿ”‘ Sleutel 8: Blijven verbinden

Voel je een klik met iemand? Misschien wel uit een Facebookgroep of iemand die je zomaar ergens ontmoet en het voelt goed?

Blijf verbinden. We leven in zoโ€™n bijzondere tijd met o.a. WhatsApp en Facebook. Ontdek wat deze bijzondere verbinding jou en de ander te brengen heeft.

๐Ÿ”‘ Sleutel 9: Je uitspreken in ieder moment

Oprechte verbinding blijft alleen stand houden als je je blijft uitspreken. Als je energetisch zou kijken dan zou je zien dat er bij veel mensen een hand op de keel ligt. Of een dichtgesnoerde mond. Het zijn de herinneringen van je niet mogen uitspreken. Je in moeten houden omdat het niet veilig was.

En ook de traumatische herinneringen van misschien weleens letterlijk de mond gesnoerd worden. Voel het. Weet dat het er is en voel je gedragen om je toch uit te spreken. Het is veilig. Het enige wat er kan gebeuren is dat je groeit.

๐Ÿ”‘ Sleutel 10: Je ego doorzien

Mijn ego wil mij weerhouden van pijn. Net als het jouwe. Het heeft allemaal strategieรซn ontwikkeld in ons leven om maar geen pijn te krijgen. En tegelijkertijd houdt mijn ego juist pijn in stand. Je ego is een mechanisme wat je mag doorzien.

๐Ÿ”‘ Sleutel 11: De ander bevestigt dat je het waard bent

Ooit ervaren dat de ander door een aanraking of wat woorden jou bevestigt in dat je het waard bent? De ander zegt iets of doet iets waardoor je voelt: ik ben veilig, ik ben geliefd, ik ben het waard. De ander ziet jou werkelijk. Onthoud jezelf die bekrachtiging niet langer.

Vaak is het makkelijker om de bevestiging van een ander te ontvangen, dan om jezelf te laten voelen dat je het waard bent. Weet dat jij de prachtige rol kunt pakken om de ander te bevestigen. En sta open om te ontvangen.

๐Ÿ”‘ Sleutel 12: Je herkent jezelf in de ander

Vaak bij oprechte verbinding herken je iets van jezelf in de ander. Een manier van kijken. Jullie hebben dezelfde ervaring gehad. Of iets in de energie van de ander voelt gewoon zo bekend. Hoe heerlijk is dat. Geniet er gewoon van.

๐Ÿ”‘ Sleutel 13: Liefde voor jezelf voelen

Oprechte verbinding vindt plaats tussen man vrouw. Maar ook net zo goed tussen vrouw vrouw en man man. Met iemand die 20 jaar ouder is dan jij, of met een wildvreemde. Wat als liefde over jezelf gaat? Niet over de ander, maar vanuit jezelf overstromen van liefde naar anderen?

Hierin zit de grootste helingsgroei voor iedereen op aarde. Christina Perry zingt het zo mooi in ‘A Thousand Years’… “How can I love when I’m afraid to fall?” En ook: “I have loved you for a thousands years” Wat als dat niet gaat over de ander, maar over de waarheid dat je al 1000 jaar van jezelf houdt? Because thatโ€™s the truth.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *