Je ontneemt jezelf een enorme kracht als je je niet vervelend wil voelen

Hoeveel procent van je tijd wil je het fijn hebben en je goed voelen? Waarschijnlijk het liefste 100%. Logisch zou je zeggen, maar daarmee maak je het jezelf veel moeilijker dan nodig is. Je ontzegt jezelf een enorme kracht.

Als je je niet ‘vervelend’ wil voelen of anders gezegd ‘wil voelen wat er is’, dan doe je er alles aan om dat gevoel weg te drukken. Je hebt een oordeel over dit gevoel: het voelt naar of je hebt er nu geen tijd voor, dus het moet weg. Van binnen zeg je: ‘he, dit is vervelend, zo wil ik mij niet voelen’. Je drukt het weg. Wat gebeurt er? Het gevoel wordt steeds groter, soms zelfs zo groot dat je het gevoel hebt dat je erin verdrinkt.

Misschien grijp je (onbewust) naar eten, snoep, sigaretten, drank of Facebook om maar niet te hoeven voelen wat er is.

Het is alleen maar energie die door je heen wil stromen

Of je nou boos bent, verdrietig bent of verwarring voelt. Dit gevoel toelaten geeft je creatiekracht. Chagrijnig zijn kan je helpen om weer even naar binnen te keren. Verdriet spoelt alles schoon als je je tranen kunt laten lopen. Maar als je het wegduwt omdat je het niet wil voelen, dan blijft het. Dan blijft die energie die gezien wil worden of die het kloppend wil maken, om je heen hangen.

Als je ziek bent, wil je zo snel mogelijk beter worden, want je wil weer verder!
Als je geen idee hebt wat je levensmissie is of waar je blij van wordt, wil je dat zo snel mogelijk vinden, want zo is er ook niks aan.
Als je weinig energie hebt, wil je zo snel mogelijk weer inspiratie en zin krijgen.
Als je je rot voelt, wil je dat het ophoudt.

Alle antwoorden zitten in het moment, in jezelf. Haal het oordeel eraf (ik wil nu weer beter worden want ik wil niet in bed liggen), zodat de energie gewoon door je heen kan stromen. Nou dan weet je het nu niet, of dan ben je nu ziek of je hebt weinig energie.. Ga er maar in, voel maar hoe dat voelt, zak er maar helemaal in totdat het vanzelf weer over gaat. Soms na een uur al, soms duurt het een paar dagen. Je zult merken dat als het er gewoon mag zijn, het ook zo weer weg is.

Veroordelen, mopperen, zeuren en forceren helpt niks. Zoek de antwoorden in jezelf. Er ligt een schat aan antwoorden in jezelf verborgen, zorg dat ze niet verborgen blijven.