Referenties

VeroniquePrins

“Een paar jaar geleden kwam ik Josje tegen nadat ze me al een tijd op afstand inspireerde door de keuzes die ze maakte en de stappen die ze zette als zeer jonge zelfstandig onderneemster én moeder. Ik was al jaren een gemotiveerde en succesvolle ondernemer. Ik deed wat ik leuk vond, wat bleek te missen was een ziel in mijn bedrijf; mijn grote waarom. Voor een ‘dame uit de polder’ die meer met het zichtbare dan het onzichtbare heeft, was die verbinding nogal een ‘dingetje’. Josje is daar letterlijk en figuurlijk mijn gids in geweest. Niet alleen heeft zij mij geholpen met het definiëren van mijn missie, de reden van mijn zijn. Ze heeft me ook door haar coaching het vertrouwen gegeven dat ik die missie ook kan en mag leven. Dat zorgde voor een ondoofbare vlam onder mijn bedrijf. Als echt middenstandskind ben ik groot gebracht met het gegeven dat succes komt door hard werken, vooral door doen. Door de coaching van Josje heb ik een betere harmonie gevonden tussen ‘doen’ en ‘zijn’ energie waardoor mijn praktijk in veel meer uit rust en vertrouwen uitgebouwd kan worden. Wat die verandering betekent is haast niet in woorden uit te drukken, voor mij ongelooflijk waardevol.

Zij geeft me antwoord op mijn levensvragen, geeft mij inzichten die mij als mens rijker en beter maken. En dan ook nog op een manier die ik begrijp, met respect voor mijn manier van denken. Deze ‘onzichtbare’ winst is onbetaalbaar. Daarnaast heeft ze er voor gezorgd dat de onrust die ik al zolang ik me kan herinneren in mijn lijf ervaar, verdwenen is. Dat laatste is voor mij het finale ‘bewijs’ van haar bijzondere gave. Door dat bij mij weg te nemen heeft ze daadwerkelijk gezorgd voor rust in mijn hoofd, rust in mijn lijf en rust in mijn bedrijf. Iets wat ik jarenlang voor onmogelijk had gehouden.”

Veronique Prins, www.jezaakvoorelkaar.nl


LoesRuesink

“Met veel dankbaarheid denk ik terug aan mijn deelname aan de Pionierstraining. Het heeft me geholpen om dichter bij mezelf te komen en eerlijker tegen mezelf te zijn. “wat wil ik het liefst?”, “waar word ik echt blij van?”, zijn belangrijke vragen voor me geweest. Het is heel makkelijk om te blijven overleven. Leven is het meervoud van lef, heb ik wel eens op een ‘Loesje’ poster zien staan. Durf je op ingeslagen wegen terug te komen omdat ze je niet gelukkig blijken te maken? Durf je keuzes te maken voor hetgeen wat in het hier en nu echt bij je past en waar je hart van gaat zingen? En kun je alles op alles zetten om jezelf vrij en blij te voelen? Ik kan nu zeggen dat veel vragen niet meer gesteld hoeven worden. Er is me veel duidelijk, door de liefdevolle begeleiding van Josje en de training. De afstemoefeningen die online voor me klaarstonden maakten een vast moment van bezinning en naar binnen gaan vrij in mijn agenda. Eerder kwam ik daar te weinig aan toe. De warmte van de groep waarin ik helemaal mezelf kon zijn en kon delen was een geweldige ervaring die ik in mijn hart meedraag voor altijd.”

Loes Ruesink, www.energiekdoorouderschap.nl


“Hetgeen waar ik het meeste naar verlangende toen ik met Josje in contact kwam, was contact met gelijkgestemden. Ik heb me altijd anders gevoeld dan de mensen om me heen; had het idee dat ik vooruit liep, meer zag, meer voelde, meer wist. Maar ja, wie was ik om zo groots over mezelf te denken? Om mijn kop boven het maaiveld uit te steken?

Met haar pionierstraining raakte Josje precies dat stukje pijn van me aan en ik voelde me – voor het eerst in mijn leven – écht gezien. Zij wist zuiver te benoemen wat het is om een pionier te zijn en hoe belangrijk het is voor jezelf én de wereld dat je volledig in die rol durft te stappen. Dat wat ik meer zie, voel en weet dan anderen is niet langer iets om ongemakkelijk over te doen. Het is precies dat wat ik de wereld te brengen heb.

Daarnaast heeft Josje het vermogen om prachtige mensen bij elkaar te brengen. De groep pioniers waar ik de training mee gevolgd heb, zijn als een bedding voor me. Ik deel er alles. Voor iemand die zich haar hele leven eenzaam en alleen heeft gevoeld is dat levensveranderend.

Wat Josje heel goed kan is jou zien. Écht zien. Wat er dan met je gebeurd is al voldoende om je vleugels te geven. Door jou te (h)erkennen, maakt ze je zichtbaar. Voor jezelf én voor anderen. Bovendien brengt ze je in contact met gelijkgestemden; mensen die je steunen en in jou geloven. Juist op momenten dat het even niet gaat, maakt dat een wereld van verschil.”

Nicole Olsthoorn, www.nicoleolsthoorn.nl


“Josje, voor mij ben jij een baken, een vuurtoren die me de juiste weg wijst. Door jouw aanwijzingen ben ik in staat mijn ogen op het juiste moment te openen. Om tot de ontdekking te komen dat ik met mijn neus de goede kant op sta. Jij laat mij ervaren dat ik ‘alleen maar’ mijn eigen weg hoef te volgen op mijn routekaart. Een kaart die ik al lang in mijn bezit heb, maar zo diep had weggestopt waardoor ik steeds bleek te verdwalen. Om er uiteindelijk achter te komen dat ik alleen maar naar de bekende weg hoef te vragen: de weg van mijn hart. En jij leert mij hoe ik de weg van mijn hart (h)erken en bewandel…”

Sonja Broekhuizen, www.sonjabroekhuizen.nl


“Begin dit jaar heb ik het Pionierstraject bij Josje gevolgd. Dankzij Josje kwam ik in verbinding met mijn hoger ik en werd mijn pad duidelijk. In het begin nog wat onwennig maar dankzij Josjes fijne begeleiding en vertrouwen, lukte het goed om af te stemmen en open te staan voor wat er komt. Josjes oefeningen waren altijd op de groep afgestemd en actueel. Als je hulp kunt gebruiken bij wat jouw pad is en daarbij de hulp van het universum kunt gebruiken, vraag dan Josje om je te begeleiden. Want met haar fijngevoeligheid, openheid, humor en vertrouwen lukt dat fantastisch.”

Annelies Pieterse, www.ikzie.com


“Ik ben met de Pionierstraining begonnen omdat ik, naast het aardse dat ik neerzet en al goed doe, ook mijn spirituele kant verder wilde ontwikkelen.Ik ben sinds 2013 actief met spiritualiteit aan de slag gegaan en wist dat Josje daar mij verder in kan helpen. De Pionierstraining heeft mij opgeleverd dat ik dichter bij mijn kern ben gekomen en nog meer overtuigd ben dat ik mijn waarom leef. Het is echt de bedoeling dat ik doe wat ik nu doe. Mijn energie is er van gaan stromen! Ik ben Josje dankbaar dat ik haar puurheid en licht heb mogen ervaren waardoor ik met meer liefde naar mijzelf kan kijken.”

Petra Iuliano, www.iuliano.nl


“Door het werk van Josje heb ik keuzes kunnen maken vanuit mijn diepste kern. Ik vind heel veel dingen leuk en stond op het punt in mijn leven dat ik écht keuzes moest maken. Behoorlijk heftige keuzes die ik lang uitgesteld had. Voor mij was het belangrijk om volledig achter de keuze te kunnen staan om daarmee mijn leven verder uit te bouwen. Stap 1 was ontdekken waar ik echt heel blij van word. Vanuit mijzelf en niet omdat ik daar ‘toevallig’ ingerold ben. Josje heeft het voor mij mogelijk gemaakt om dichter bij mijzelf te komen, diepere lagen aan te boren waar ik zelf niet doorheen kwam en mij geleerd hoe ik dat zelf kan doen, aan het roer te gaan staan van mijn eigen leven en mijn eigen blije koers te gaan varen. Ik ben er klaar voor.

Ik raad Josje voor iedereen aan die op zoek is naar richting en/of verdieping in zijn/haar leven. Josje haar begeleiding is rustig doch direct en confronterend. Zij gaat net zo lang door met vragen totdat ze merkt dat je echt verder komt. Zij voelt als de moedereend die je helpt om te gaan vliegen. Liefdevol en aanmoedigend.”

Sandra Been, www.pureassistants.nl


“Op mijn website staat: ik geloof in de kracht van de mens zelf… en dat het fijn als er soms iemand met je mee loopt. Met Josje heb ik prachtige wandelingen, in gedachte, via mail en in werkelijkheid. Josje is meestal een paar stappen voor uit zodat ze ziet wat jij zelf nog niet in de gaten hebt. Met haar nieuwsgierigheid nodigt Josje jou uit verder te gaan, te wandelen op je levenspad waar je eigenlijk wel wilt zijn maar nog niet wist dat je dat kon. Dat is Josje, die brengt je zoveel verder dan alleen maar dromen. Ik vind dat groots en een enorme kwaliteit!”

Anne-Lies Smal, www.bloei.biz


“Ik heb Josje leren kennen tijdens een event van Vrouw&Passie in 2010. Ik was onder de indruk van het feit dat zo’n jonge vrouw al zo’n evenement en blad neer had gezet, terwijl ik, bijna twintig jaar ouder, me afvroeg of ik wel deed wat ik wilde en op zoek was naar netwerken waar ik me meer thuis voelde. Een waardevol event met prachtige workshops en mooie, oprechte mensen. Een tijdje later zocht ik Josje op via LinkedIn en schreef me in voor de digitale nieuwsbrief.

Intussen zette ik zelf steeds meer stappen op het spirituele pad en kwam ik steeds weer tot nieuwe inzichten. Op het moment dat ik net afscheid had genomen van de spirituele groep waar ik leerling was, volgde ik het webinar ‘Leef jouw waarom’ en downloadde het e-book. Het sprak me enorm aan vanwege de laagdrempeligheid en de eerlijke, herkenbare manier waarop het geschreven is. De webinars die Josje geeft, zette mij in de ruststand omdat ze een heldere, prettige stem heeft.

Kort daarna benaderde Josje mij voor de Pioniersgroep, waarvan ik nu de Masterversie als vervolg doe. Ik ben zo ontzettend blij dat ik dit pad mag volgen, met de prachtige, rake afstemoefeningen en modules die mijn uitdagingen, zowel privé als binnen mijn werk, steeds helderder maken! Josje is iemand die haar passie volgt, feilloos checkt of iets wel of niet goed voelt en duidelijk is in haar communicatie. Ze weet heel goed wat ze wil en waar ze haar klanten mee kan en wil helpen.

Wat ik een grote toegevoegde waarde vind, is dat ze heel toegankelijk is en open staat voor vragen en je waar nodig doorverwijst naar mensen waar zij goede ervaringen mee heeft. Ik heb haar nu drie keer ‘live’ mogen ontmoeten, waarvan de laatste keer in kleiner gezelschap. Wat mooi is, is dat ze zich gelijk stelt aan de rest van de groep, ze houdt er niet van om meer dan nodig op de voorgrond te treden of in het middelpunt van de belangstelling te staan. Ik merk dat ik groei en heel veel leer van Josje. De manier waarop zij in het leven en werken staat spreekt mij aan en daarom sta ik graag in haar licht!”

Corina Blommendaal, ComPassie