Hoe de ongeziene wereld invloed heeft op jouw huidige realiteit

De uitdagingen die je in je leven ervaart zijn er niet zomaar. De hogere trilling op aarde brengt al het ongeziene aan het licht. We kunnen het nu, anders dan voorheen, voelen. Maar vaak nog niet verklaren.

Het is een fijn idee dat het gedoe wat je ervaart (wat maar niet opgelost lijkt te kunnen worden) er met een reden is. Dat wat ongezien is, wil gezien en gehoord worden. We zijn gewend om deze uitdagingen met ons hoofd op te lossen: we zoeken een oplossing, praten er soms over, geven onszelf een schop onder de kont en gaan aan de slag.

Waarom voelt het dan zo onrustig in jezelf en waarom voelt het alsof dingen echt anders moeten en opgelost moeten worden?

Doordat we in een hogere trilling terecht zijn gekomen, hebben we ook directer contact met de ongeziene wereld. Onder de ongeziene wereld kun je overledenen verstaan, maar ook vorige levens, het grotere doel van je leven, trauma’s uit je jeugd en onuitgesproken zaken. Alles wat je niet met het blote oog kunt zien, maar wat we wel degelijk voelen maar niet altijd kunnen verklaren.

We zijn verbonden met de ongeziene wereld en hoe hard we ook roepen dat dit vaag of zweverig is, of niet te bewijzen… Het beïnvloedt je dagelijks leven. En waarschijnlijk veel meer dan dat je wil toegeven. We kennen de mentaliteit van: doe nou eens normaal, ga aan het werk, er is nog genoeg te doen, je moet geld verdienen etc. De meeste mensen zitten er niet op te wachten als je begint over wat je voelt of dat er in je opkomt dat dit (bijvoorbeeld) met het verdriet van je overleden opa te maken heeft.

Waarom vinden we de ongeziene wereld zo lastig?

  • Omdat we het niet kennen. En wat de boer niet kent…
  • Omdat het ons raakt. Als jij een vriendin vertelt over het verdriet wat je voelt van je overleden opa, dan kan zij geraakt worden. Waarom voelt zij dat niet? Hoe durf jij zelf te vertrouwen op deze ingeving? Hoe weet je dat het geen fantasie is? Zij ervaart zoiets ongetwijfeld ook wel eens, maar doet het af als fantasie. Dat raakt, want natuurlijk voelt zij ook de onrust in zichzelf.
  • Is dit wel waar? Ben je niet gewoon een beetje doorgeschoten? We willen juist gezien worden als slim en waardevol persoon, niet als iemand die een beetje vaag aan het doen is. We willen niet afgewezen worden, dus doen we maar ‘normaal’.
  • Wat heb je eraan? Veel mensen vinden dat wroeten in het verleden je niks verder brengt en je afhoudt van je dagelijkse werk. Aangezien we nog steeds in een wereld leven die voornamelijk gebaseerd is op angst, helpen we elkaar er graag aan herinneren dat je snel maar weer normaal moet doen en aan het werk moet gaan, anders wordt je huis een zooitje, komen de kids te laat en verdien je niet genoeg geld.

We hebben nare ervaring met religie en denken dat de ongeziene wereld hetzelfde is. We hebben direct de associatie dat jij het hebt over een God in de hemel met een witte jurk die zegt hoe je je moet gedragen en wie je moet haten vanwege. Je ziet dat mensen die ergens in geloven, niet meer in elkaar geloven en daar komt vooral ruzie en oorlog van, waar je natuurlijk ver vandaan wil blijven.